Elements Village

How to use the forums


Go Back   Elements Village > Editing and Organizing Discussions > Photoshop Elements Editor

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old June 21st, 2009, 11:09 AM
maxliv maxliv is offline
New Forum User
 
Join Date: May 2009
Location: Florida
Posts: 8
Images: 28
Unable to define a brush

Using Elements 7.0: When trying to define a new brush, I receive a message "Could not complete the Define Brush command because of a program error." I fairly new to Elements and do not know a lot about the program.
Reply With Quote
  #2  
Old June 21st, 2009, 11:19 AM
Wendy's Avatar
Wendy Wendy is offline
Enlightened Elder
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 47,717
Images: 103
Hi ...

... and welcome to the Village

It sounds like there maybe a problem with Elements, is it a new install ?? and is everything else working OK ??

Wendy
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.


"
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.

__________________________
MacPro 2 x 3.2GHz Quad Core Intel Xeon, 4Gb Memory, CS3, CS5 Design Premium, CS6 Extended and most versions of Elements
To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #3  
Old June 21st, 2009, 11:22 AM
Diana's Avatar
Diana Diana is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mid-Michigan, USA
Posts: 7,630
Images: 14
Hi Maxliv... welcome to Elements Village.

I've never run into that error message when trying to define a brush. One thing to look out for, though, is there is a maximum size your image can be - it's 2500 pixels on the largest side. If your image is very large, perhaps that may be your problem.

Other than that, my only suggestion would be to restart Elements and try again. Good luck.

Diana
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.


Itís not happy people who are thankful, itís thankful people who are happy.

~ Canon 5D Mark II ~ Canon Rebel XTi ~ EF70-200 f/2.8L ~ EF85 f/1.8 ~ EF24-70 f/2.8 ~ EF 24-105 f4 L IS ~ EF 50mm f/1.8 II ~ Canon PowerShot S95 ~ Canon PowerShot SX50 HS ~ Windows 7 ~ PSE 11 & 12 ~ PS CC ~ Lightroom5 ~ Pro Show Producer ~ Corel Painter X ~ Printers: Canon Pixma Pro9500 Mark II, HP Deskjet 882C, HP LaserJet 1200 ~
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Define Brush ltrotter Photoshop Elements Editor 4 September 19th, 2008 09:00 PM
Help: Define Brush is greyed out terra Photoshop Elements Editor 3 December 13th, 2006 03:25 AM
Aargh . . . I can't define a brush CompooperTeacher Photoshop Elements Editor 4 July 1st, 2006 04:09 PM
*&#* Why can't I "define brush"?!?! msntlm Photoshop Elements Editor 2 August 17th, 2005 06:01 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:39 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2010, Photo One Media Inc.